2011-06-30 11:54:30• hírek • Póti Orsolya

Irány a Campus Olimpia, majd a Campus Fesztivál

Kölcsey Norbert, Becsky István
Kölcsey Norbert, Becsky István

Szatmár Megyei Diákszövetség elnöke, Kölcsey Norbert és a Campus Fesztivál egyik főszervezője Becsky István sajtótájékoztató keretében számolt be a Campus Olimpia sportágairól, a fesztivál fellépőiről és arról, hogy milyen  lehetőségeket kínálnak a szatmári diákoknak.

A Campus Olimpia július 20-21 között megrendezendő sportrendezvény a magyarországi és erdélyi felsőoktatási intézmények hallgatói számára. A tavalyi rendezvényen mintegy húsz szatmári diák vett részt, idén még több diákot várnak.

A verseny célja a sport és a sportolás népszerűsítése, olyan közösségi esemény megteremtése, ahol a különféle oktatási intézmények szurkolói és versenyzői kapcsolatot tudnak egymással építeni. Az Olimpia a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, mely összeköti a sportot és a szórakozást kapcsolatépítés a magyarországi és a határon túli felsőoktatási intézmények között.

Az államilag elismert diplomát adó, felsőoktatási intézmények képviseletében azok a hallgatók vehetnek részt, akik legalább négy féléves, oklevelet adó képzésben, illetve iskolarendszerű képzésben vesznek részt a verseny időpontjában, továbbá, akiknek a nevező felsőoktatási intézményben szerzett végbizonyítványuk kelte- a bajnokság időpontjában nem haladja meg az egy évet.

Idén három sportágban indulhatnak a versenyezni vágyók. A kispályás labdarúgás, kosárlabda és strandröplabda mérkőzések mellett a résztvevők azonban olyan edzésformákat is kipróbálhatnak, mint a streetball, kangoo spinning, aerobik, zumba, de lesz erősember verseny és triál biciklizés is.

Mindazok a diákok, akik részt vesznek a Campus Olimpián, ingyenes belépőt kapnak a fesztiválra, a sportesemények ideje alatt, pedig a szervezők a szálláshelyet is biztosítják.

Ejtsünk néhány szót a nyereményekről is. A nyertes csapatok idén értékes sportszer vásárlási utalványokban részesülhetnek. A labdarúgás legjobbjai 150.000 Ft értékű utalványt, a második csapat 100.000 Ft. értékű sportszert, míg a harmadik 50.000 Ft. értékű utalványt tudhat magának. Mindemellett különdíjban részesül a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály.

A kosárlabda mérkőzés három legjobb csapata 120.000 Ft, 100.000 Ft, illetve 80.000 Ft értékű vásárlási utalványokban részesül. Ebben a kategóriában is osztanak különdíjakat a legértékesebb játékosnak és az All-Star ötösnek. A strandröplabdások díjai 100.000 Ft, 80.000 Ft, valamint 60.000 Ft értékű sportszerek, és különdíjban részesül a legjobb férfi, illetve a legjobb női játékos.

A verseny helyszínei idén is a Debreceni Egyetem sportlétesítményei. A nevezési díj 2.500 forint.
Becsky István elmondta, a magyarországi egyetemek részéről idén 1.000 fős jelenlétre számítanak, a szatmáriak mellett, pedig Aradról, Temesvárról és Nagyváradról is várnak jelentkezőket.

További információért látogass el a www.campusolimpia.hu és a www.campusfesztival.hu oldalakra. Ha bármi kérdésed lenne írj az office@szmdsz.ro, vagy az info@campusolimpia.hu e-mail címekre.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: